Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2007

Την προσοχή σας παρακαλώ! (Βοτρ αττανσιόν σιλβουπλαί)

Παρακαλούνται οι σεβάσμιοι κύριοι (και κυρίες) δημοσιογράφοι που θέλουν να αντλήσουν κάποια ιδέα από αυτό το ταπεινό μπλογκ, να αποφεύγουν το επαίσχυντο copy-paste και να κοιτάξουν να καταθέσουν στο χαρτί τις δικές τους ιδέες ή εμπειρίες.
Αν πάλι δεν μπορούν να το κάνουν αυτό, τουλάχιστον ας αλλάξουν λίγο ορισμένες από τις φράσεις. Αν είναι ανίκανοι να κάνουν ακόμα και αυτό, τότε ας μου στείλουν πρώτα ένα e-mail, και ας με προειδοποιήσουν.
Ομολογώ ότι εκνευρίστηκα όταν πριν από λίγες μέρες πήρα στα χέρια μου ένα ταξιδιωτικό έντυπο και βρήκα μέσα δύο ολόκληρες παραγράφους από αυτό το μπλογκ, για ένα ταξίδι το οποίο έκανα στο παρελθόν. Στην αρχή σκέφτηκα: «μωρέ μπράβο, τις ίδιες ιδέες έχουμε», έπειτα ακολούθησε το «κάπου το έξω ξαναδιαβάσει αυτό», στην συνέχεια ήρθε το «λες να το έχω γράψει εγώ, για κάτσε να δω» για να καταλήξω, μετά από λίγο ψάξιμο, στο συμπέρασμα: «α, στο διάολο, με αντέγραψε!»

Λυπάμαι πάρα πολύ που αναγκάζομαι να κάνω αυτήν την επισήμανση, πόσο μάλλον όταν το άτομο που υποστηρίζει ότι έγραψε το συγκεκριμένο κείμενο του εν λόγω εντύπου, θεωρείται ένας ταξιδιώτης που υποτίθεται πως μας μεταδίδει από πρώτο χέρι τις αξιοθαύμαστες ταξιδιωτικές του εμπειρίες. Εγώ πάλι δυστυχώς δεν έχω σπόνσορες, χορηγούς επικοινωνίας ή οργανισμούς για να μου πληρώνουν αυτά τα ταξίδια που κάνω και αυτά που γράφω εδώ, δεν τα γράφω για να βγάλω τα προς το ζήν ή να αυτοδιαφημιστώ. Τουναντίον έδωσα αρκετές χιλιάδες εύρω για να μπορέσω να ζήσω την εμπειρία και να νοιώθω την ικανοποίηση να μπορώ να γράφω εδώ.
Εκτός, βέβαια, και αν θα έπρεπε να τα θεωρώ τιμητικά όλα αυτά... τι να πω;

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

8a riksei o Kim tous kervnous tou kai 8a tous kapsei olous tous amartwlous..ypomoni kangerlussuaq mas..8a er8ei i mera tis nikis... ;-)

YO!Reeka's είπε...

απαπαπαπαπα ρεζιλίκιαααααα...
να του καεί το πισι

George είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
George είπε...

Ρεζιλίκια δε θα πει τίποτα! Ντροπή... Και είχαμε και καλή γνώμη... Αλλά δε θα αξιωθούν να πατήσουν το πόδι τους ποτέ ξανά στο τιμημένο Kangerlussuaq. Ούτε με κότερο!