Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2008

Αναζητώντας τη Χάιντι στις Άλπεις...


Ένα ταξίδι στα μέσα του χειμώνα στις Άλπεις δεν είναι άσχημη ιδέα. Η προσφορά γνωστής αεροπορικής εταιρείας, μας έστειλε στο Μιλάνο, κάνοντάς μας φτωχώτερους κατά €74. Από εκεί μπήκαμε σ' ένα ωραιότατο Opel Astra και πήραμε τους δρόμους...


Πρώτη μας στάση η Αόστα, πρωτεύουσα της ομώνυμης αυτόνομης περιοχής. Με εξαίρεση την υπέροχη μεσαιωνική πόλη, η Αόστα είναι μία τυπική ιταλική επαρχιακή πόλη. Αν ποτέ αποφασίσετε να πάτε, μην το διανοηθείτε να μείνετε εκτός της παλιάς πόλης.


















Συνεχίσαμε προς Courmayeur και ακολούθως μπήκαμε στο θρυλικό τούννελ του Λευκού Όρους, που μας έβγαλε στη Γαλλία. Από κει και πέρα, η Γενεύη απέχει περίπου 75 χιλιόμετρα.





Η αλήθεια είναι πως η Γενεύη δε με ενθουσίασε και τόσο όσο περίμενα. Με εξαίρεση τον παλιό τομέα της, σαν πόλη στερείται κάποιου ιδιαίτερου χαρακτήρα. Κλασσικό αξιοθέατο βέβαια, ο ύψους 140 μέτρων πίδακας. Αν αυτό εσείς το θεωρείτε κάτι το σούπερ και το μοναδικό, εγώ το θεωρώ σπατάλη ενέργειας.


















Αντιθέτως, βρήκα τα παραλίμνια χωριά της Λεμάν, σαφως πιο όμορφα...












Και σε αυτό το ταξίδι δεν παραλείψαμε βέβαια να γίνουμε "νούμερα". Αφορμή δόθηκε το "Carnaval de Raizes", το βραζιλιάνικο πάρτυ που έλαβε χώρα στο night club Palladium. Κι αν νομίζεις ότι μετά από 6 caipirinhas και 2 μπύρες, μπόρεσα να παραμείνω νηφάλιος και σοβαρός, ε τότε είσαι πολύ γελασμένος...








Αυτά τα φοβερά συνέβησαν το προηγούμενο σαββατοκύριακο...

Α ναι, να μην ξεχάσω: από αύριο αρχίζουμε μαθήματα πορτογαλικών...

1 σχόλιο:

YO!Reeka's είπε...

να σε πω κι εμένα η ελβετία δεν με είχε εντυπωσιάσει. εγώ έχω πάει ζυρίχη, λουκέρνη. η δεύτερη ήταν πιο συμπαθητική, η πρώτη μετά το απόγευμα είχε νεκρώσει, απίστευτο πράγμα...!