Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2008

7 + 1 Στιγμές...

Κατόπιν προσκλήσεως του Δασκάλου μου, είμαι σε (ευχάριστη να το πω;) θέση να σας παραθέσω τις 7+1 στιγμές που με σημάδεψαν το 2007:

1. ΧΑΛΛΟΥΜΙ

Η επιστροφή μου για ένα σαββατοκύριακο στην Κύπρο, το Μάρτιο, έξι χρόνια μετά την αποφοίτησή μου. Φαγητό στο Ζανέττο, χαμάμ στο αναστηλωμένο και βραβευμένο Ömeriye Hamam, ατελείωτα χιλιόμετρα με το αυτοκίνητο. Highlight: Η συνάντησή μου με μία πρώην συμφοιτήτρια που μου άρεσε και η είδηση πως η σχέση της με πάρα πολύ εύπορο ακροδεξιό ιδιοκτήτη κτηνοτροφικής μονάδος του νησιού οδεύει στο ποθούμενο.


Δε θα ξεχάσω το δούλεμα που έφαγα από τους δύο φίλους μου: "Μα πού πας με το Terios όταν ο γαμπρός έχει Mercedes ML, οέεεο; Ασε ρε, δε ήτανε για σένα αυτή."

Ίσως να είχαν και δίκιο...




2. ΧΑΛΛΟΥΜΙ ΚΑΙ ΣΤΟ FACEBOOK
Η στιγμή που αντίκρυσα στο Facebook τις φωτογραφίες του γάμου μίας γνωστής μου, η οποία με θυμήθηκε κι αυτή μετά από έξι χρόνια. Συμπέρασμα: σε αυτόν τον κόσμο όλες μπορούν να τυλίξουν κάποιον και όλοι μπορούν να παντρευτούν, ακόμα και οι σωσίες της Ρούλας Βροχοπούλου με νοημοσύνη επιπέδου σήριαλ τύπου "Ρετιρέ".

3. IT´S ALWAYS HARDER TO LAUGH THAN TO CRY
Η απώλεια ενός συγγενικού μου προσώπου, που μ' έκανε να συνειδητοποιήσω πως ζούμε μόνο μια ζωή και μάλιστα σύντομη.





4. ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ
Τα τέσσερα κουτάβια που κάποιος πέταξε Δεκέμβρη μήνα σε ένα κάδο κοντά στο σπίτι μου. Αυτή τη στιγμή, η οικογένεια έχει τέσσερα νέα μέλη. Ψάχνουμε να τους βρούμε ένα σπίτι, αλλά τα βλέπω να μας μένουν κι αυτά στο ράφι... Υπομονή...




5. ΤΡΕΞΕ ΛΟΛΑ, ΤΡΕΞΕ
Η συνειδητοποίηση πως τελικά ένα σαββατοκύριακο στο Βερολίνο κοστίζει λιγότερο απ' όσο ένα αντίστοιχο στην Ύδρα ή τη Μύκονο. Συν τοις άλλοις, έχεις πολυ περισσότερα πράγματα να δεις και κάνεις, άρα λιγότερους λόγους να βαριέσαι και περισσότερους λόγους να ξαναεπιστρέψεις. Δεν είναι τυχαίο πως επιδιώκω ένα stopover εκεί πριν από την επιστροφή μου στην Αθήνα, στο τέλος κάθε ταξιδιού μου: νεπαλέζικα και θιβετιανά εστιατόρια, ευγενικοί και φιλικοί Γερμανοί, καθαρά και περιποιημένα πάρκα, συγκοινωνίες που εκμηδενίζουν το ενδεχόμενο να χρειαστείς ταξί, κοσμοπολιτισμός, ιστορία, cult ξενοδοχεία και hot saunaclubs...








6. ΡΟΜΙΛΝΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ!
Η στιγμή που πελάτισσα, διαμαρτυρήθηκε ότι δεν της είχα πει ότι τα flying dolphins είναι ταχύπλοα πλοία, με αποτέλεσμα να ζαλιστεί η κοπέλα του γιού της και να τους χαλάσει το σαββατοκύριακο. Η ιστορία έχει και συνέχεια, δεδομένου ότι η μέλλουσα πεθερά διεκδίκησε επιστροφή των χρημάτων της. Μετά από αυτό, είναι λογικό να απαντήσεις: αν το flying dolphin δεν ήταν ταχύπλοο, τότε θα το έλεγαν Ρομίλντα. Άμα με μιάμιση ώρα στο ιπτάμενο, σου χαλάει το σαββατοκύριακο, τότε κάτσε σπίτι σου και κάνε σταυροβελονιά. Και εσύ κινδυνεύεις λιγότερο, και οι υπόλοιποι απαλλάσσονται από το μαρτύριο να σε γνωρίσουν.






7. ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ KANGERLUSSUAQ!
Το Kangerlussuaq είναι ένα από τα πιο απόκοσμα μέρη που πήγα ποτέ μου. Γι' αυτό και το διάλεξα για όνομα του blog.

Σαν Νο. 7 λοιπόν: Οι στιγμές που το ένδοξο τούτο μπλογκ γνωρίζει στιγμές δόξας, όταν δέχεται καταιγισμό απαντήσεων στις αναρτήσεις μου. Ως "καταιγισμός" νοείται το φαινόμενο κατά το οποίο ο αριθμός των απαντήσεων, ξεπερνά το ψυχολογικό όριο της μίας απάντησης ανά ανάρτηση. Ας είναι καλά ο Yo!Reekas με το φιλότιμο που επιδεικνύει και οι υπόλοιποι φίλοι που γράφουν και με ανέχονται... Δε θα ξεχάσω βέβαια και τη στιγμή που κάποιες παράγραφοι του παρόντος μπλογκ δημοσιεύτηκαν, εν αγνοία μου και χωρίς να ερωτηθώ, σε γνωστό ταξιδιωτικό περιοδικό. (Plagiarism το λένε αυτό οι αγγλο-σάξωνες;) :-S



+1. Για μένα - Benim için - For Me - För mig
Κάθε στιγμή που μου κόβω ένα αεροπορικό εισιτήριο που προορίζεται ΓΙΑ ΜΕΝΑ και όχι για τους πέλατες μου και κάθε φορά που αγοράζω ένα Lonely Planet ή ένα βιβλίο από τα Colloquial Series της Routledge. Ήδη κρατώ στα χέρια μου τα εισιτήρια για τα ταξίδια των επόμενων μηνών. Δεν πίνω, δεν καπνίζω, δε μου τα τρώνε, δεν ξενυχτάω, δουλεύω σαν το μαλάκα, κάνω καθημερινά 60 χλμ. με το αυτοκίνητο από το σπίτι στη δουλειά και πίσω... νομίζω πως τα δικαιούμαι... Τι δουλειά έχει το Colloquial Mongolian στη βιβλιοθήκη μου; Αυτό αναρωτιέμαι κι εγώ κάθε φορά που το διαβάζω και συνειδητοποιώ ότι δεν μπορώ πλέον να μάθω άλλη γλώσσα... Μεγαλώνω και πρέπει να προλάβω...

5 σχόλια:

nanakos είπε...

Πόσες φορές θα σας πω να με φωνάζετε "Σένσεη" και όχι "Δάσκαλο"??!!

Για εμένα το ποστ τελείωσε στη φωτογραφία με τα ροτβάιλερ κουτάβια και απέχω ένα μόλις βήμα πριν εμφανιστώ στη πόρτα σου και τα υιοθετήσω!

Όσο για τα σχόλια σε αυτά που γράφεις, δεν θα έπρεπε να σε απασχολεί. Δεν γράφουμε για τους άλλους άλλα για εμάς. Νομίζω πως εμείς οι ίδιοι πρέπει να είμαστε οι φανατικότεροι αναγνώστες του μπλόγκ μας. Είχα και άλλα να σου πω επ' αυτού αλλά είμαι πτώμα και ο Εθνικός Σταρ ετοιμάζει δική του εκπομπή! πΟΛΛΆ θέματα!

YO!Reeka's είπε...

χοπ! δύο σχόλια!
(έλα μωρέ, σιγά την καταξίωση)
λοιπόν πρέπει κάποια στιγμή να με ενημερώσεις με πιο πολλές λεπτομέρειες για το ταξίδι στο βερολίνο, το προτιμώ 100% από μύκονο! επίσης έχομε και ένα γαμήλιο ταξίδι μπροστά μας και είμεθα ανοιχτοί σε προτάσεις :)
πάντα δημιουργικός

alienlover είπε...

ταξίδια, το καλύτερό μου!!!
ωραίος ο απολογισμός σου, και του χρόνου με περισσότερες ωραίες στιγμές!

Ανώνυμος είπε...

μωρό μου ξέρεις ότι το σημαντικό είναι να μας ταξιδευεις (κυριολεκτικά και μεταφορικά) και όχι να σου σχολιάζουμε. Και αυτό το κάνεις χρόνια τώρα με τις περιγραφές σου και τη ζωντάνια σου...

kangerlussuaq είπε...

nanakos
Τα μικρά έχουν γίνει θηρία. Βάζουμε στοιχήματα αν θα μας ρίξουν κάτω καθε φορά που πάμε να τα ταΐσουμε... Σύντομα με νέες φωτογραφίες που επιβεβαιώνουν πως το γάλα γνωστού ισπανικού σουπερμάρκετ μεγαλώνει, μεγαλώνει γερά σκυλιά...

Yo!Reekas
Λογω της σοβαρότητας της κατάστασής σου, το Βερολίνο είναι ό,τι πρέπει (με εξαίρεση τα saunaclubs, που αποτελούν αιτία διαζυγίου).

alienlover
Σ' ευχαριστώ πολύ! Καλωσήρθες στον κόσμο μου ;-)

(p)anais
Κάτι μου θυμίζει, κάτι μου θυμίζει: Μήπως μου είχες μαγειρέψει πρόσφατα εκείνο το κοτόπουλο με πορτοκάλι και πουρέ πατάτας; Καλωσήρθες κι εσύ!